L’abocament d’oli vegetal usat pel desguàs és una de les accions més perjudicials per al medi ambient, ja que un sol litre pot contaminar fins a 1.000 litres d’aigua. A més de provocar greus problemes ecològics, aquest residu pot obstruir les canonades domèstiques i afectar el bon funcionament de les depuradores. Per aquest motiu, és fonamental adoptar hàbits responsables en la gestió de l’oli de cuina i optar per opcions sostenibles que evitin aquest impacte negatiu en el nostre entorn.
En aquest sentit, des d’Andorra Sostenible posem a disposició de la ciutadania uns embuts reutilitzables gratuïts, que permeten recollir l’oli de manera còmoda i neta. Aquesta és una alternativa senzilla i efectiva per emmagatzemar l’oli usat en una ampolla de plàstic i dipositar-lo als contenidors específics per a olis vegetals, disponibles en diversos punts d’Andorra, com les minideixalleries.
Aquesta manera de reciclar l’oli usat no només evita la contaminació, sinó que permet donar-li una segona vida convertint-lo en recursos útils com biocombustibles. Així, a través d’aquesta pràctica, es promou l’economia circular i es redueix la dependència de combustibles fòssils. Petits canvis en els nostres hàbits quotidians poden tenir un gran impacte en la preservació del planeta, i la correcta gestió de l’oli de cuina n’és un clar exemple.