A Andorra Sostenible ens agrada aprofitar totes les oportunitats per promoure una alimentació sostenible i responsable. Per aquest motiu, en col·laboració amb l’Espai Jovent del Comú d’Escaldes-Engordany, hem trobat adient organitzar una activitat per fomentar la cuina d’aprofitament. I més ara, que s’acosten dies de grans àpats en què sovint generem moltes sobres de menjar que, si no els donem una segona vida, poden acabar a la brossa. Això no només suposa un malbaratament d’aliments, sinó també un impacte ambiental que podem evitar.
D’aquesta manera, des d’Andorra Sostenible juntament amb l’Espai Jovent et proposem un repte que s’acull sota un nom: Per Nadal, cuina i aprofita! Es tracta d’un taller dissenyat especialment per a joves d’entre 12 i 17 anys, on aprendrem a preparar receptes sostenibles que maximitzen l’aprofitament dels aliments i redueixen els residus. El taller de cuina ‘Per Nadal, cuina i aprofita’ es durà a terme el pròxim 31 de desembre, d’11.00 a 14.00 h, just abans d’acomiadar l’any. Durant aquestes tres hores s’elaboraran receptes delicioses i responsables. L’activitat acabarà en un dinar conjunt per degustar tot el que s’hagi preparat. Cal dir, que les places són limitades. Així que s’haurà de fer una reserva prèvia trucant al 890 882.
Amb tot, no volem perdre l’oportunitat de donar alguns consells per fer cuina d’aprofitament a casa:
- Planifica els àpats
Abans de posar-te a cuinar, pensa en les quantitats adequades segons el nombre de comensals. Així evitaràs preparar menjar de més i reduiràs les sobres des del principi. - Congela el que sobri Si després d’un àpat de Nadal et queden racions que no consumiràs immediatament, congela-les. Així evitaràs que es facin malbé i tindràs plats preparats per altres dies.
- Dona una segona vida al menjar que sobri Fes croquetes, cremes de verdures, entre altres plats deliciosos amb el menjar que et sobri.